سیاست‌های کلی اشتغال

متن سیزده‌گانه‌ی سیاست‌های کلی اشتغال که  از طرف مقام معظم رهبری به رؤسای قوای سه‌گانه، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و دبیر شورای نگهبان ابلاغ شده به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

سیاست‌های کلی اشتغال

1 ـ  ترویج و تقویت فرهنگ کار، تولید، کارآفرینی و استفاده از تولیدات داخلی به عنوان ارزش اسلامی و ملی با بهره‌گیری از نظام آموزشی و تبلیغی کشور.

2 ـ آموزش نیروی انسانی متخصص، ماهر و کارآمد متناسب با نیازهای بازار کار (فعلی و آتی) و ارتقاء توان کارآفرینی با مسؤولیت نظام آموزشی کشور (آموزش و پرورش، آموزش فنی و حرفه‌ای و آموزش عالی) و توأم کردن آموزش و مهارت و جلب همکاری بنگاه‌های اقتصادی جهت استفاده از ظرفیت آن‌ها.

3 ـ ایجاد فرصت‌های شغلی پایدار با تأکید بر استفاده از توسعه‌ی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان و آینده‌نگری نسبت به تحولات آن‌ها در سطح ملی و جهانی.

4 ـ ایجاد نظام جامع اطلاعات بازار کار.

5 ـ بهبود محیط کسب و کار و ارتقاء شاخص‌های آن (محیط سیاسی، فرهنگی و قضایی و محیط اقتصاد کلان، بازار کار، مالیات‌ها و زیر ساخت‌ها) و حمایت از بخش‌های خصوصی و تعاونی و رقابت از راه اصلاح قوانین، مقررات و رویه های ذیربط در چارچوب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران.

6 ـ  جذب فناوری، سرمایه و منابع مالی، مبادله نیروی کار و دسترسی به بازارهای خارجی کالا و خدمات از طریق تعامل مؤثر و سازنده با کشورها، سازمان‌ها و ترتیبات منطقه‌ای و جهانی.

7 ـ  هماهنگ‌سازی و پایداری سیاست‌های پولی، مالی، ارزی و تجاری و تنظیم بازارهای اقتصادی در جهت کاهش نرخ بیکاری توأم با ارتقاء بهره‌وری عوامل تولید و افزایش تولید.

8 ـ  توجه بیشتر در پرداخت یارانه‌ها به حمایت از سرمایه‌گذاری، تولید و اشتغال مولد در بخش‌های خصوصی و تعاونی.

9 ـ  گسترش و استفاده‌ی بهینه از ظرفیت‌های اقتصادی دارای مزیت مانند: گردشگری و حق گذر (ترانزیت).

10 ـ حمایت از تأسیس و توسعه‌ی صندوق‌های شراکت در سرمایه برای تجاری‌سازی ایده‌ها و پشتیبانی از شرکت‌های نوپا، کوچک و نوآور.

11ـ برقراری حمایت‌های مؤثر از بیکاران برای افزایش توانمندی های آنان در جهت دسترسی آنها به اشتغال پایدار.

12 ـ توجه ویژه به کاهش نرخ بیکاری استان‌های بالاتر از متوسط کشور.

13 ـ رعایت تناسب بین افزایش دستمزدها و بهره‌وری نیروی کار.

سیدعلی خامنه ای

28 تیر ماه 1390

===============

در همین رابطه:

مناقشه‌ی جمعیت

نگاهی به فضای توزیع اشتغال

شکل‌گیری اقتصاد «پساصنعتی» در ایران

مطالب مرتبط

یک دیدگاه در “سیاست‌های کلی اشتغال

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.