«فرهنگ خوان» تارنمایي عمومی است كه بنا دارد در حوزه فرهنگ در معناي عام، فعاليت كند؛ همانطور كه از واژه بر ميآيد، ما هم خواننده فرهنگ هستيم و هم پيشخوان براي در اختيار قرار دادن رخدادهاي فرهنگي در فضاي مجازي. ما افزون بر توليد محتوا و اطلاعرساني، عرصهاي فراهم آوردهايم كه اعضاي «فرهنگ خوان» بتوانند بدون محدوديت اخبار مورد علاقه خود را در تارنما درج كنند و انتخاب ديگر اعضا، ارزش آن مطلب را مشخص کند.
بدین ترتیب سلیقه شخصی گردانندگان و مسئولین در برجسته شدن مطالب نقشی نخواهد داشت. پس مطمئن باشید که مسئولین سایت برآنند كه محتواي تارنما را به شكلي دموكراتيك مديريت کنند.
بنابراين منطق، همه اعضا دروازهبانان اخبار و مطالب اين تارنما خواهند بود. بر اين اساس است كه فرهنگ خوان همه سلیقه را بازتاب میدهد. البته شيوهنامهاي براي به روزرساني مطالب و اصول آن تهيه شده است كه اعضا، هنگام تكميل فرم عضويت آن را مطالعه ميكنند و لازم است موافقت خود را با آن اعلام كنند؛ ناديده گرفتن اين شيوهنامه، تنها عاملي خواهد بود كه عضويت يك فرد از جمع اعضاي «فرهنگ خوان» لغو شود.
«فرهنگ خوان» به هیچ نهاد و گروه دولتی و یا غیردولتی وابسته نیست و مرام سياسي خاصي را پينميگيرد. هزینههاي اين تارنما تنها از طریق آگهی و کمکهای بینام فرهنگ خوانها تأمین شود، درغیر این صورت تمامي هزينهها بر عهده مؤسس آن خواهد بود.
انگیزه ایجاد فرهنگ خوان:
آقای مجید قاسمی؛ مدیر این سایت در مورد انگیزهی ایجاد چنین سایتی میگوید:
مدتها از برکت وجود هفتان در تمام لحظات روز پنجرهای برای خواندن به رویم باز بود. من که سخت به ولگردیهای فرهنگی ایمان دارم و با توجه به اصل معرفت شناسانه «هرمنوتیک»، این ولگردیها را مصداق بارز گشوده بودن، به سوی تجربههای نو میدانستم، هفتان شد رفیق شفیق روزها و اهالیاش هم شدند همقدمان پرسههای من. دوستانی که نه هرگز دیده بودمشان و نهمیشناختمشان، و تنها درد مشترکی از جنس «فرهنگ» را میان خودم و ایشان حس کرده بودم و همین درد را برای همقدمی کافی میدیدم.
اما اتفاق نامیمونی هفتان را به حافظه فضای مجازی سپرد و به قولی «به ضرب تازیانه جمع ما پاشیده شد از هم». اما اعتیاد من به ولگردی همچنان پابرجا بود و انواع خدمات اشتراک لینک از جمله گوگل شدند کوچههای تنگ پرسه های من. ا
اما هیچکدام جای هفتان را نگرفت، چرا که در هفتان خصلتی بود که هرگز در ریدر گوگل به وجود نیامد و آن گشوده بودن جمع، به روی اعضا و افکار جدید است. یک شخص جدید هرگز نمیتواند در گوگل ریدر من، پست معرفی کند و من را به مطلب جدیدی رهنمون شود.
اما من آنقدر به این ولگردیها و هیجان همپرسههای جدید، عادت کرده بودم که خود مشقت آموختن سایت نویسی را تحمل کنم و اکنون شادمانم که توانستم با الگوگیری از هفتان (البته همراه با نوآوریهایی) در بیست و ششمین سالگرد ورودم به میان آدمیان،دوباره فضایی برای پرسهزنی های فرهنگی فراهم کنم و آن را فرهنگخوان مینامم و دوست دارم به شما نیر بگویم به این پاتوق 24 ساعته خوش آمدید.
ای.میل ایشان:ghasemi.majid@gmail.com
سپاس بی پایان
[پاسخ]