اوپک در روز پنجشنبهی همین هفته نشستی برگزار میکند. سایت بلومبرگ به نقلقول اظهارات مقامات نفتی این سازمان در آستانهی این نشست پرداخته است. همین موضوع دستمایهی یادداشت امروز من در روزنامهی جهان صنعت است که در اینجا هم میتوانید ببینید:
===================
اوپک در مورخ 14 اکتبر (پنجشنبه) نشستی را با هدف بررسی سهمیهها و سیاستگذاری کلی برگزار خواهد کرد.
سایت معتبر بلومبرگ طی یادداشت مفصلی به اظهارنظرهای رسمی مقامات و اعضای اوپک در مقطع قبل از برگزاری اجلاس پرداخته است.
نشریهی بلومبرگ بر اساس برآوردهای خود به این نتیجه رسیده که کشورهای عضو اوپک در ماه سپتامبر (ماه میلادی گذشته) به طور متوسط حدود 1.9 میلیون بشکه در روز بیشتر از سهمیه های مقرر سازمان (حدود 24.845 میلیون بشکه در روز) تولید کردهاند که چیزی حدود 7.7 درصد کل سهمیه است.
دبیر کل اوپک اظهار داشته که قیمتهای بین 70 تا 80 دلار، بهعنوان قیمتهای مطلوب (هم برای تولیدکنندگان و هم برای مصرفکنندگان) شناخته میشوند. بدین ترتیب عرضهی حدود 2 میلیون بشکه اضافه بر سهمیه، تاثیر چندانی بر قیمتها نداشته است.
دبیر کل اوپک بر این عقیده است که سازمان متبوع وی اساساً هیچ اقدامی را که متضمن خطر و ریسک برای اقتصاد جهانی باشد، صورت نخواهد داد کما اینکه بهگفتهی وی، «همهی ما سوار یک قایق هستیم»
اما وزیر نفت الجزایر اظهار داشته که قیمتهای نفت «میتواند بهتر و بالاتر از قیمتهای جاری باشد»
آقای یوسف یوسفی ضمن اظهار ناخرسندی از قیمتهای جاری گاز طبیعی پیشبینی کرده که قیمت گاز در آیندهی نزدیک افزایش خواهد یافت. وی در نشست کنگرهی جهانی انرژی، نسبت به افزایش قیمت نفت هم ابراز امیدواری کرده بود.
مقامات نفتی آنگولا خواستار حفظ میزان تولید نفت در سطح جاری شده و از قیمتهای نفت هم ابراز خرسندی کرده است. این کشور در حال حاضر حدود 1.65 میلیون بشکه نفت در اوپک سهمیهی تولید دارد اما گفته میشود روزانه حدود 1.9 میلیون بشکه تولید و عرضه میکند.
وزیر نفت اکوادور اظهار داشته که بهرغم وجود نشانههایی از بهبود عملکرد اقتصاد جهانی، اما اوپک میبایستی میزان تولید فعلی را بدون تغییر نگاه دارد؛ کما اینکه قیمتهای فعلی را نیز قابلقبول تلقی کرده است
اما نمایندهی ایران در اوپک هم از احتمال افزایش قیمت نفت در زمستان به دلیل پیشیجستن تقاضا از عرضه خبر داده است. به گفتهی آقای خطیبی اگر روند فعلی بازار نفت استمرار داشته باشد، احتمالاً قیمتها دچار رشد خواهند شد
وزیر نفت عراق اما قیمتهای بین 70 تا 75 دلار را واجد مطلوبیت برای هر دو گروه تولیدکنندگان و مصرفکنندگان دانسته است. وی ادعا کرده که کشورش قبل از شروع مذاکرات در مورد پیوستن دوباره به سیستم سهمیهبندی اوپک، باید روزانه حدود 4 میلیون بشکه نفت تولید کند.
در عین حال وزیر نفت کویت هم ضمن اظهار خرسندی از قیمتها، از عدم نیاز به تغییر سطوح تولید سازمان در شرایط فعلی دفاع کرده و اظهار داشته که بازار هماکنون با مازاد عرضه مواجه است و در نشست پیشروی اوپک باید به همین مسئله پرداخت.
رئیس شرکت ملی نفت لیبی پیشبینی کرده که قیمتهای نفت به مرور به مرز بین 80 تا 90 دلار خواهد رسید. وی همچنین اظهار داشته که بازار با «اندکی مازاد عرضه» مواجه است
وزیر نفت نیجریه هم خواستار بازنگری در سهمیهی اعضا شده است
وزیر انرژی قطر هم اعلام کرده که به زعم او تولیدکنندگان و مصرفکنندگان نفت از قیمتهای فعلی راضی بوده و در نشست اوپک؛ موضوع تغییر سهمیهها و تولید مطرح نخواهد شد.
در عین حال وزیر نفت عربستان نسبت به میزان تقاضای نفت ابراز خرسندی کرده و اعلام داشته که تقاضای نفت در سال جاری رو به ازدیاد خواهد گذاشت. به عقیدهی وی محدودهی قیمتی بین 70 تا 80 دلار، عملاً بهترین وضعیتی است که میتواند در شرایط فعلی وجود داشته باشد. از نظر او، قیمت 75 دلار به عنوان «قیمت عادلانه» معرفی شده است.
وزیر نفت امارات هم اظهار داشته که بازار نفت با اندکی مازاد عرضه مواجه است اما به عقیدهی او میزان موجودیها و ذخایر همچنان بالا است.
وزیر نفت و انرژی ونزوئلا از اوپک درخواست کرده که سهمیهی تولید را در نشست آتی ثابت نگه دارد.
=========================
پی نوشت: آنچه که از ظواهر امر برمیآید اینکه اوپک در این جلسه هم میزان تولید خود را بدون تغییر نگاه میدارد.
اساساً طبق اساسنامهی اوپک و هنگام هر تصمیم، میبایستی همهی اعضاء با آن تصمیم موافق باشند. هر عضو هم یک رای ثابت دارد که ارزش آن رای برای همهی اعضای اوپک مساوی است. یعنی رای یک تولیدکنندهی بزرگ مثل عربستان؛ برابر با رای یک تولیدکنندهی کوچک مثل آنگولا است!
سلام
من همان جوانک مو بلند بودم
که کنار دکتر موسوی
و نزدیک بهاره رضایی ایستاده بود
توی عکس اول وب سایت احسان عابدی هم مشخص ام
حیف شد
به امید دیدار در آینده
[پاسخ]