رئیس بانک مرکزی حرفهایی زده که اهم آن به قرار زیر است:
1- حجم نقدینگی در حال حاضر حدود 318 هزار میلیارد تومان است.
2 -سال گذشته بانک مرکزی بین 20 تا 24 میلیارد دلار ارز وارد بازار کرد که این بیشتر از نیاز واقعی بود.
3- هدف بنده هم ارز یک نرخی است اما باید توجه داشت تکنرخی کردن ارز با اجرای سیاست افزایش یکباره قیمتها هیچ کاری ندارد.
البته بانک مرکزی یک بار در ماههای گذشته برای اجرای این سیاست وارد عمل شد اما برخی از آقایان در بخش صادرات با انتقادات تندی اجازه ندادند برنامه ما به صورت کامل اجرا شود.
4- نرخهای بانک مرکزی از جمله نرخ سود و اوراق مشارکت با تورم تطبیق میکند و فقط نرخ ارز و طلا باقی میماند؛ آیا بنده باید فقط با نرخ ارز کشور را تنظیم کنم.
5- یک بار دیگر میگویم بانک مرکزی دنبال گندم است اما اگر به تبع آن کاه هم حاصل شود استقبال میکنیم.
اگر نرخ ارز پایین باشد قیمت تمام شده تولید کننده پایین میآید و اگر غیر از این باشد حتما تولید و صادرات دچار مشکل میشوند.
6 – پایین بودن نرخ ارز حتما به نفع تولید و به دنبال آن به نفع صادرات خواهد بود.
7 – باید به … آقایان بگویم نرخ ارز واقعی الان چقدر است، اگر از خودم بپرسید میگویم عرضه و تقاضای بازار نرخ واقعی را تعیین میکند اما طبق اصول اقتصادی هم میانگین تورم پایان سال قبل و امسال این نرخ را محاسبه میکند.
… نرخ ارز ابتدای سال 1050 تومان بود که اگر 10 درصد افزایش پیدا کرده باشند باید 1150 تومان باشد اما الان قیمت دلار خیلی بیشتر از این نرخ است.
بنابراین هماکنون نرخ ارز پایین نیست بلکه از محاسبات منطقی هم بیشتر شده است. ضمن اینکه ارز اصلا به عنوان تقاضا و مصرف واقعی دیده نمیشود.
8 -بانک مرکزی سعی میکند از دی ماه رشد تورم را کاهنده کند و از بعد از این ماه به نرخ منطقی برگردیم.
هماکنون نقدینگی 3 هزار و 183 هزار میلیارد ریال است که همین رقم با ما صحبت کرده و میگوید آن را مهار نکنیم چه اتفاقاتی خواهد افتاد.
9 -ما در شعب ابیطالب» هستیم. شرایط تحریم، مقررات تحریم را میطلبد. اما بسیاری هنوز به این باور نرسیدهاند که کشور در شرایط تحریم قرار دارد.
گروهی تصور میکنند شرایط عادی است و این شرایط، همچنان مقررات عادی را میطلبد.
شرایط فعلی اقتصاد کشور را از زمان جنگ هم سختتر است. بخش خصوصی، عبورکننده از تحریمها است و دولت باید سکان امور را به دست بخش خصوصی بسپارد، وگرنه موفق نخواهد بود.