سایت پانا نیوز مصاحبهای با آقای سید عماد حسینی (سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس) داشته است.
کل متن را در اینجا میگذارم اما نکتهی مهم این که این نماینده اظهار داشته هدفمندی یارانهها، مصرف سوخت را هدفمند نکرده و بلکه همچنان شدت مصرف انرژی در ایران بهنوبهی خود بسیار بالا است.
نظر شخصی من این است که در مقطع حاضر، نمیتوان اظهارنظری به این صراحت بیان کرد.
====================
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس با انتقاد از موازی کاری در وزارت نفت در مقوله فرهنگ سازی و اصلاح الگوهای مصرف انرژی، اعلام کرد: هدفمندی یارانه ها نتوانست در هدفمند کردن مصرف سوخت و در بلند مدت موفق عمل کند.
سید عماد حسینی در گفتگو با خبرنگار پانا نیوز با تاکید بر موازیکاری شرکتها و سازمانهای متولی کاهش مصرف سوخت و باقیمانده اقدامات آنها درحد مطالعات، گفت: این درحالی است که مجلس شورای اسلامی در چهار هفته کاری قانون اصلاح الگوی مصرف را تصویب کرد تا در کنار اعمال سیاستهای قیمتی از طریق قانون هدفمندی یارانهها به اعمال سیاستهای غیر قیمتی بپردازد.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به اینکه ایران جز کشورهای دارنده بیشترین شدت مصرف انرژی در جهان است، اظهار داشت: سالهاست که موضوع اصلاح الگوی مصرف در کشور مطرح است ولی با توجه به راهکارهای موجود بهینهسازی مصرف، شدت مصرف انرژی کاهش پیدا نکرده است.
نماینده مردم قروه در خانه ملت با اعلام اینکه اینکه اجرای قانون هدفمندی یارانه ها در کوتاهمدت موفق بود و موجب کاهش مصرف انرژی در برههای از زمان شد، تصریح کرد: ولی به مرور زمان روند صعودی مصرف از سر گرفته شد و هماکنون به همان میزان پیش از هدفمندی یارانه ها رسیده و با عادی شدن موضوع افزایش قیمت حاملهای انرژی در کشور، عملا هدفمندی یارانه ها نتوانست در هدفمند کردن مصرف سوخت و در بلند مدت موفق عمل کند.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه در مجلس شورای اسلامی قانون اصلاح الگوی مصرف تدوین شد تا در کنار هدقمندی یارانهها سیاستهای غیر قیمتی را اعمال کند تا منجر به هدفمند شدن مصرف سوخت شود، یادآور شد: این درحالیست که این قانون هنوز از سوی دولت اجرایی نشده است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: این قانون مربوط به اصلاح ساختارها در مصرف انرژی است و در آن وظایف جداگانه وزارتخانه های مختلف از نفت و نیرو گرفته تا فرهنگ و آموزش و پرورش در این رابطه مشخص شده است؛ همچنین وظایف شرکتها و سازمانهای متولی بهینهسازی مصرف سوخت تعیین و از موازی کاری جلوگیری شده است.
وی با بیان اینکه در همه کشورهایی که مصرف سوخت کنترل شده، مشابه این قانون با عنوانهای مختلف به کار گرفته شده است، تشریح کرد: مشکل اصلی این است که در شرکتها و سازمانهای متولی فرهنگ سازی و بهینه سازی مصرف سوخت بیشتر اقدامات در حد مطالعات باقی می ماند و مراحل اجرایی و عملیاتی شدن آن را نمیبینند.
در همین حال اسدالله قره خانی عضو کمیسیون انرژی مجلس با انتقاد از عملکرد شرکت بهینه سازی مصرف سوخت خواستار ادغام بهینه سازی مصرف انرژی در سایر زیرمجموعه های وزارت نفت شد به پانا نیوز گفته بود: شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با وجود صرف هزینههای گزاف کارنامه قابل دفاعی ندارد.